kampeerkijker.nl

Een wagen vol mogelijkheden

We zien ze weer meer op straat, de aanhangwagen. Vaak rond de zomer hangen een hoop mensen hem weer aan de auto voor het vervoer van groot spul. Bijvoorbeeld tijdens een grote schoonmaak. Maar wat is een aanhangwagen nu precies, waar kan je hem voor gebruiken en hoe kom je eraan? In deze blog loop ik die punten voor je langs en wie weet hangt er binnenkort ook één achter jouw auto. Lees je mee?

Wat is een aanhangwagen?

Een aanhangwagen is in feite een stevige bak op wielen die je aan de achterkant van de auto bevestigd. Een aanhangwagen is vaak open maar er zijn speciale zeilen en zelfs afgesloten varianten te verkrijgen wanneer dat nodig is. De wagen maakt het mogelijk om grover materiaal te verplaatsen zonder dat dat de binnenkant van de auto (zoals de kofferbak) beschadigt. Maar het kan ook dienen als een uitbreiding van de kofferbak.

Verbouw en verplaats

Een aanhangwagen kan zeer goed van pas komen op, bijvoorbeeld op een bouwterrein of tijdens een verbouwing. Zowel professionele lui als thuisklussers hebben veel baat bij een aanhangwagen. Wanneer het huis verbouwd wordt kan afval en puin in de bak en zo in één keer afgevoerd worden. Des te groter de verbouwing des te meer je moet afvoeren maar met een aanhangwagen gooi je alles zo in één bak en hoef je geen vuilniszakken of losse bakken in de bus of auto te vervoeren.

Op naar de camping

Maar in de zomer zien we aanhangwagens ook voor recreatief plezier. Zoals ik zei, kan het namelijk ook goed ingezet worden als uitbreiding van de kofferbak. Perfect voor wanneer je met de hele familie gaat kamperen en de grote spullen, tenten, en wellicht een fiets in de aanhangwagen kan plaatsen. Met wat speciaal bevestigingsmateriaal zorg je ervoor dat er niks verplaatst of wegwaait en voor je het weet, ben je onderweg naar je vakantie.

Waar moet je opletten bij de aankoop?

De aanhangwagen is dus heel divers in te zetten. Op de website van Trucks.nl kan je deze wagens aanschaffen. Verschillende verkopers creëren samen een breed aanbod van wagens en machines waar aanhangwagens ook onder vallen. Let wel op dat je voor het rijden met een aanhangwagen ook een extra rijbewijs nodig hebt. Anders moet je dat ook nog regelen voor je van de mogelijkheden van de aanhangwagen kan genieten. Of er moet iemand anders achter het stuur kruipen natuurlijk.

Wanneer ga jij een aanhangwagen kopen?

Mobiele versie afsluiten