kampeerkijker.nl

Kamperen inleveren voor een stedentrip

De camper staat nu zielig op de oprit en de kampeerplekken zijn verlaten. De kans is groot dat kamperen er dit jaar niet meer in zit. Waarschijnlijk zullen we rond het najaar pas echt weer het normale leven gaan leiden. Eerder zou natuurlijk ideaal zijn, maar laten we niet te snel te positief zijn. Dus wat moet je dan? Als je alsnog er tussenuit wil later dit jaar, dan heb ik wel een oplossing voor je: lever die kampeertrip in voor een stedentrip! In deze blog leg ik je haarfijn uit waarom dat nou een goed idee is!

Doen wat je wilt

Het voordeel aan kamperen is onder andere dat je zolang als je wilt kunt stilstaan of rondreizen. Die vrijheid heb je niet als je ergens op vakantie gaat. Toch is dat bij een stedentrip niet helemaal hetzelfde. Stel, je gaat op stedentrip Dublin. Eenmaal in Dublin ben je vrij om te doen wat je wilt! Ben je van plan alle bezienswaardigheden van de stad te bekijken? Ga dat lekker doen! Wil je juist de lokale keuken ontdekken, omdat je een foodie bent? Ook geen enkel probleem! Met een stedentrip ben je ook vrij om te doen wat je wilt. Zeker als je in je eentje gaat, dan hoef je nergens rekening mee te houden. 

Gaan wanneer je wilt

Een tweede pluspunt van een camper is dat je kunt gaan wanneer je wilt. Je hoeft alleen een plekje te huren en je kunt gaan. In feite hoef je natuurlijk niet alleen in de zomer of voorjaar te gaan, al is dat vaak wel de prettigste periode. Met een stedentrip word je helemaal niet beperkt: je kunt het hele jaar door op stedentrip gaan. Oké, momenteel even niet, maar straks ben je weer vrij om wanneer je wilt lekker naar bijvoorbeeld Dublin te gaan of ontdek Krakau! Het kan allemaal.

Ga zo vaak als je wilt

Daarnaast hoef je niet per se maar één keer op een stedentrip te gaan. Net als kamperen mag je ook zo vaak weg gaan als je zelf wilt (en hoe vaak jouw budget het toelaat). Je hoeft je niet te limiteren. Zo ben ik zelf al een keer op stedentrip Dublin geweest, maar ik ben van plan om dit najaar weer de Ierse hoofdstad te bezoeken. De reden? Vorige keer kwam ik er niet aan toe om alles te bewonderen. Dus een goed excuus om nog eens de gastvrijheid van Dublin te ervaren! 

Dus van welke stad droom jij?

Mobiele versie afsluiten