De zomer is begonnen en steeds meer mensen gaan op vakantie. Er zijn talloze verschillende manieren om op vakantie te gaan: een stedentrip, een luxe zonvakantie of een camperreis! Veel mensen houden van kamperen (net als ik), maar veel ook niet. Er zitten zeker mindere kanten aan het kamperen, maar ik ben ervan overtuigd dat ook jij makkelijk een kampeertrip kan organiseren. Zelfs als je geen kampeerliefhebber bent. Lees snel verder voor mijn tips!

Wees voorbereid

Mijn eerste tip lijkt vanzelfsprekend, maar dat is ‘ie zeker niet. Als je gaat kamperen is het belangrijk om op alles voorbereid te zijn. Maar dit kan lastiger zijn dan het lijkt. Weet welke faciliteiten er op een camping zijn en welke niet. Zo weet je wat je zelf moet meenemen. Je moet namelijk zeker aan meer dingen denken dan als je in een hotel slaapt. Gelukkig heb je vaak campingwinkels in de buurt en grotere campings hebben vaak zelf een supermarkt! Geen stress dus als je iets vergeet, dat komt vast wel weer op zijn pootjes terecht.

Geef de organisatie uit handen

Heb je zelf geen camper? En vind je het veel werk om zelf een reis uit te stippelen met de camper? Of wil je een keer iets anders dan Zuid-Frankrijk? Met de camperreizen van Travelworld is dit geen probleem. Je huurt een camper passend bij jouw bestemming en de reis wordt op maat voor je gemaakt, met de meeste unieke bestemmingen.

Maak plezier

Mijn laatste tip is by far de belangrijkste: heb plezier! Klinkt logisch, maar dat kan nog wel eens tegenvallen. Als het bijvoorbeeld ineens keihard begint te regenen terwijl de weersvoorspelling juist goed was. Dit kan je vakantie letterlijk en figuurlijk in het water gooien. Hoe overkom je dan zo’n tegenslag? Nou, gewoon door er het beste van te maken! Maak het lekker knus in de camper, zet een pot thee of schenk een glas wijn in en kijk een film. Soms zijn dit soort avonden die anders lopen juist de leukste. Omdat je bijvoorbeeld ineens de slappe lach krijgt of omdat het toch wel heel romantisch is in je tentje met de regen. Ga dus niet gelijk zitten mokken maar maak er iets moois van!