Als je aan thuis denkt, denk je aan warmte en veiligheid. Voor iedereen ziet dat er anders uit maar het gevoel is hetzelfde. Het leuke van het hebben van een huis is dat je er helemaal je eigen plek van kan maken. Die warmte die veel mensen koesteren, komt in het interieur terug in de vorm van hout. Hout geeft een hele fijne warme sfeer, bovendien hoef je er weinig mee te doen om het terug te laten komen in de inrichting in en rondom je huis. Hier zijn een paar leuke ideeën om meer hout te verwerken in je huis voor een nog warmere sfeer!

Omlijst je plafond

Een super trendy idee is het omlijsten van je plafond. Dat klinkt misschien een beetje abstract maar dat valt in het echt reuze mee. Het is wel goed om van te voren te weten waar je dat het beste kan doen. Een populaire keuze is het omlijsten van een wand bij de keuken. De keuken is al een warme plek, en een rustieke sfeer past daar vaak goed bij. Ook technisch gezien is de overgang van de woonkamer naar de keuken de beste plek om dit te doen. Het is wel een groter DIY project waar je enige hulp bij nodig gaat hebben maar als je het af hebt, heb je ook prachtig resultaat. Bovendien verandert het de hele woonkamer dus het voelt dan echt alsof er een frisse wind door het huis is gewaaid.

Aan de wand

Als je zoekt naar een simpele manier om je huis wat op te leuken met hout dan is de wand de perfecte plek om dit uit te voeren. Je kun houten planken tegen de muur aan bevestigen. Dit is meer een vorm van decoratie waar je nog veel verder mee kan experimenteren. Want het is een stukje muur dat door het hout uitnodigt voor meer versiering. Je kunt bijvoorbeeld het hout gebruiken als een soort fotohoekje, of je kunt er een kunstwerk mee accentueren.

Vurenhout balken in de tuin

En dan heb je natuurlijk ook nog de tuin, daar is het hout ook altijd welkom. Een supertof project kan zijn het maken van eigen meubels, zoals een tuinset. Dit kan met vurenhouten balken en het is een stuk makkelijker dan je eerst instantie denkt. En wie wilt nou niet een eigen gemaakte tuinset waar je lekker op kan loungen in de zomer en jawel, ook in de winter!