De zomervakantie staat al bijna weer voor de deur. Weet jij al waar je naartoe wilt gaan op vakantie? Misschien heb je al je Istanbul tickets geboekt of heb je al besloten of je met de auto of gaat vliegen naar turkije. In dit blog gaan we een aantal opties af die je kan overwegen om te gaan doen deze zomervakantie. Eerst zullen we ingaan op binnenlandse opties waarna we verder zullen gaan bij europese en buitenlandse opties.

Binnenlandse opties

Zeg eens eerlijk, Nederland is eigenlijk best wel een mooi land toch? Van de prachtige steden in de randstad zoals Amsterdam en Rotterdam met rijke geschiedenissen tot het rustige plattelandsleven in bijvoorbeeld de noordkop. Er is zoveel moois te beleven in Nederland dat je eigenlijk niet uigekijkt raakt. Even onthaasten? Waai dan even lekker uit op een van onze prachtige eilandjes. Liever het echte boerenleven ervaren? Organiseer een dagtrip naar een lokale boer, of ga eens een weekje lekker vertoeven op een boerencampign! Op deze manier vindt je altijd wel iets wat bij je past. 

Europese opties

Naast ons kleine kikkerlandje zijn er natuurlijk meer landen in de europese unie. Binnen de europese unie is er vrij verkeer van handel en ook van mensen. Hierdoor kan je vanaf Amsterdam gerust op Thalys stappen naar Parijs, hoe lekker is dat! Dit betekent dat je niet alleen dat je van de rijke geschiedenis van Nederland kunt genieten deze zomer, je kan ook eens een kijkje nemen bij de geschiedenis van Duitsland en Frankrijk. Naast de trein, de auto of het vliegtuig zou je ook eens kunnen kijken naar de bus. Dit is veelal een goedkope optie waarmee je voor weinig geld veel van de europese unie kunt zien. 

Buitenlandse opties

Naast Nederland en de Europese landen kan je ook kijken naar elders in het buitenland. Goede opties zijn o.a. de Verenigde Staten, Canada maar bijvoorbeeld ook het Verenigd Koninkrijk. Deze landen geven vaak een compleet ander beeld dan landen in de Europese unie omdat deze een compleet andere geschiedenis hebben. Neem de Verenigde Staten bijvoorbeeld. Het land is volledig anders ingedeeld. De afstanden zijn allereerst een stuk groter, waardoor je ook langer onderweg bent. Een kleine polder hier in Nederland is in vergelijking met Amerika helemaal niets natuurlijk. Zo kan je urenlang rondrijden en alleen maar maisvelden zien. Steden zijn ook een stuk groter dan in Nederland.

In dit blog hebben we verschillende vakantie opties toegelicht waarmee jij genoeg inspiratie op kon doen om een vakantiebestemming uit te zoeken.