Kamperen is voor veel Nederlandse gezinnen de ideale manier om op vakantie te gaan. Voor een betaalbare prijs geniet je van het buitenleven. Met een glamping tent geef je de klant net wat meer comfort. In dit artikel delen we drie voordelen van luxe glamping tenten.

Bredere doelgroep

Een camping is de meest gekozen vakantiebestemming voor (jonge) gezinnen. Je bevindt je middenin de natuur en het ‘back to basic’ leven is voor veel kinderen heel leerzaam. Maar ook andere doelgroepen, zoals ouderen of jong volwassenen, willen graag in de natuur vakantie vieren.

Desondanks zijn er paar dingen die hen tegenhouden om naar een camping te gaan. Zo hebben jongvolwassenen niet altijd de beschikking over een auto, waardoor ze alle benodigdheden niet mee kunnen nemen. Ouderen hebben vaak behoefte aan meer luxe, zoals een goed bed en privé sanitair. Een luxe glamping tent ontneemt deze zorgen, waardoor je een breder publiek aanspreekt.

Minder afhankelijk van het weer

Maart is over het algemeen de start van het campingseizoen. Hoe succesvol het campingseizoen is, is afhankelijk van het weer. Zodra de temperaturen stijgen zitten alle plekken vol, maar zodra het wat kouder wordt is er niemand meer te bekennen. Ook worden vakanties vaak ingekort als de zon zich minder laat zien.

Met een glamping tent ben je minder afhankelijk van de weersomstandigheden door de luxe voorzieningen. De vloeren zijn van hout waardoor het geheel beter geïsoleerd is. Daarnaast is een glamping tent vaak ingedeeld in twee delen: de slaapkamer en het eet- en woongedeelte. Een safari tent kopen is hierdoor ideaal. Gasten zijn voorzien van een prachtig veranda, stijlvol interieur en genoeg ruimte voor wel zes personen. Dit maakt een druilerige dag een stuk dragelijker.

Privacy en eigen sanitair

Het buitenleven heeft zijn charme, maar het gebrek aan privacy hoort daar niet per se bij. Een camping is vrij gehorig en (kleine) kinderen kunnen zorgen voor geluidsoverlast. Met een glamping tent creëer je voor gasten een eigen plek. Zo zijn veel glamping tenten voorzien van een keuken en een zithoek met comfortabele stoelen en een stijlvolle eettafel. Hierdoor kunnen gasten zich terugtrekken indien nodig.

Een bijkomend voordeel is dat de tent beschikt over privé sanitair. Hierdoor hoeven gasten niet meer met hun wc-rol over de camping te lopen of hun avond- en ochtendroutine aan te passen. Een glamping tent kopen levert voor gasten dus een hoop vrijheid en privacy op. Maar nog belangrijker: het is een stuk hygiënischer. Dit is vooral prettig nu er strengere regels gelden in verband met corona. Met een glamping tent weet je zeker dat het voldoet aan de opgestelde regels.