Kamperen is een manier van vakantie vieren waar veel Nederlandse vakantiegangers ieder jaar weer voor kiezen. Met de caravan of camper een mooie plek op een gezellige campings zoeken, of in een gereserveerde tent of caravan op de camping verblijven. Genoeg keuze voor iedereen die van kamperen houdt. Campings zijn er in vele soorten en maten en door heel Europa zijn leuke plekken te vinden waar je prachtige campings kunt vinden. Wij zetten een aantal van deze regio’s voor je op een rij. Zit jouw favoriete kampeerbestemming er ook bij?

Gardameer – Italië

In het noorden van Italië vind je het Gardameer. Dit meer is één van de grootste meren van de regio en biedt veel vakantiemogelijkheden. Er zijn veel campings rond het Gardameer te vinden waar jij en je gezin in de vakantieperiode kunt verblijven. Bovendien is er in de regio erg veel te beleven, zowel voor jong als oud. De kinderen kunnen terecht in één van de vele speelparken of zwembaden je er vindt, en voor de volwassenen zijn er ook veel watersporten te beoefenen.

Costa Brava – Spanje

In het noorden van Spanje vind je de regio Costa Brava. Deze regio begint vanaf de Spaanse grens en loopt ongeveer door tot aan de wereldstad Barcelona. Langs deze kilometerslange kustlijn kom je gezellige badplaatsen tegen die helemaal gericht zijn op toerisme. Naast alle mooie hotels aan de kust vind je er ook veel campings. Van kleine, knusse campings tot grote campings met allerlei moderne faciliteiten. De Costa Brava is vanuit Nederland prima met de auto te bereiken, maar ook vliegen naar Barcelona zou een optie kunnen zijn.

Normandië – Frankrijk

Ook Frankrijk wordt gezien als een echt kampeerland. Één van de mooiste regio’s om te kamperen is Normandië. Deze regio is vanuit Nederland goed te bereiken met de auto en je vindt er enorm veel campings. Ook hier weer kom je campings tegen in veel soorten en maten. Omdat dit een hele populaire regio is om te kamperen, is het aan te raden om vooraf een campings te reserveren.