Bij vakantie hoort het gevoel van ultieme vrijheid. Veel mensen krijgen dit heerlijke ontspannen gevoel ook pas als ze totaal niet gebonden zijn aan een locatie. Daarom wordt ook vaak de keuze gemaakt om op pad te gaan met een caravan of vouwwagen. Hoewel deze twee opties op elkaar lijken, zijn ze niet helemaal hetzelfde. Zit je nog in dubio of je nou voor een caravan of vouwwagen moet gaan? Wij vergelijken een aantal zaken voor je.

Meer ruimte of een kant-en-klare accommodatie

Eerst is het goed om te weten dat een vouwwagen en een caravan verschillen in de basis. Een caravan is namelijk een kant-en-klaar huisje op wielen waar je zo in kan stappen. Met een vouwwagen moet je echter nog even mee aan de slag wanneer je bent aangekomen op de locatie. Deze heeft wat meer weg van een tent. Het aanwezige ‘skelet’ moet je uitklappen en vervolgens is het noodzakelijk om de bijbehorende tenten op te zetten.

Bij een caravan heb je echter beperkt de ruimte, de inrichting is zoals deze is. Met een vouwwagen heb je wat dat betreft meer ruimte en ook de bedden en de keuken zijn over het algemeen een stuk groter. Ga je naar een bestemming waar het ook slechter weer kan worden? Zorg dan wel dat je genoeg warme kleding en eventueel een heater bij je hebt als je op pad gaat met een vouwwagen. Maar als je toch op pad bent, rijd dan een stuk verder en zoek gewoon lekker de zon op.

De kosten voor de stalling

Het is helaas niet het hele jaar door tijd voor vakantiepret, er moet ook nog gewerkt worden en niet iedereen geniet van in de winter op de camping zitten. Daarom is het nodig om de caravan en de vouwwagen te stallen. Voor een caravan heb je in dit geval een aparte stalling nodig, aangezien deze niet in een gewone garage past. Houd dus rekening met extra kosten voor de huur hiervan. Bij een vouwwagen is dit niet nodig. Deze is namelijk een stuk compacter en heeft de grootte van een aanhanger. Deze kan dus over het algemeen eenvoudig in de garage geplaatst worden.

Ervaar het zelf

Ben je er nog steeds niet helemaal uit of je nou voor een vouwwagen of caravan moet kiezen? Dan zit er nog maar een ding op: ervaar het zelf. Ga eerst eens op een weekje met een caravan en kijk hoe dat bevalt. Vervolgens doe je hetzelfde met de vouwwagen. Bij Combi Camp vouwwagen vind je een geschikte variant voor elk reisgezelschap. Daarnaast zijn deze vouwwagens zeer makkelijk uit te vouwen. Dus binnen een korte tijd geniet jij samen met je gezin van de vakantiepret.