Eigenlijk gaan wij vrijwel ieder jaar kamperen in de Ardennen. Paar keer ook in Frankrijk, eerlijk gezegd. Dat zijn wel onze favoriete stekkies hier om de buurt. Lekker dichtbij, toch echt een vakantiegevoel, lekker eten, mooie natuur. Enfin, onze kinderen zijn nu wat ouder, zijn echt tieners, en vervelen zich al snel op een camping tegenwoordig. Ja er is internet, dus ze kunnen gewoon lekker gamen chatten met vrienden en zo maar ze willen ook actief zijn. Nou daar zijn voldoende mogelijkheden voor met name in de Ardennen.

Dus hebben we een kampeer vakantie geboekt in de Ardennen. Meest voorname criteria in de zoektocht naar de camping was of de camping in kwestie zelf survival activiteiten organiseert. Dit om het leven wat makkelijker te maken. Is altijd fijn als de accommodatie zelf alles kan verzorgen dan heb je minder omkijken en dus zorgen tijdens de vakantie. Na een lange zoektocht en lang wikken en wegen viel onze keuze op: https://www.activeoutdoorevents.nl/. Een camping mooi gelegen in de plaats Durbuy. En een echte specialist in survival activiteiten, dus aan avontuur geen gebrek hier.

Onze activiteiten

Wij waren maar met vier dus onze groep werd samengesmolten met een ander gezin dat bestond uit vijf. Leuk om zo ook wat mensen te ontmoeten. Je gaat dan toch sneller een praatje aan als je samen aan het afzien bent. Onze kids werden al snel vrienden. Eten werd ook compleet verzorgd door de camping en ik moet zeggen dit smaakte prima. Qua activiteiten was er veel diversiteit o.a. lasergamen, kano varen, speleologie. Het leukste persoonlijk vond ik het boogschieten. Enfin, alles mogelijke activiteiten en opties staan beschreven hier mocht het je interesseren: https://www.activeoutdoorevents.nl/survival-weekend-mei-en-zomervakantie-ardennen/. Iedere dag dus voldoende activiteiten en vermaak en ’s avonds vielen we al snel in slaap na het gezellige kampvuur. We hadden enigszins geluk tijdens ons weekend in juli dat weer erg meezat. Eigenlijk helemaal geen regen, en lekker warm, rond de 25 graden, dus perfect weer voor het kamperen. Tijdens de dag zochten we dus verkoeling o.a. met de water activiteiten en er is ook altijd wel een rivier in de buurt in de Ardennen om even in te zwemmen om af te koelen.

Al met al een super geslaagde vakantie dus. De kids tevreden, wij tevreden, en lekker dichtbij huis, maar toch het gevoel te hebben dat je echt in een ander land bent. Dat zijn voor ons wel de grootste pluspunten van de Ardennen. Zeker dat we terugkeren en dit aan vrienden gaan aanbevelen.