De zomer is begonnen en steeds meer mensen gaan op vakantie. Er zijn talloze mogelijkheden wat betreft vakantie; een stedentrip, een luxe zonvakantie of… Kamperen! Sommige mensen houden van kamperen (net als ik) maar sommige mensen haten het. Ik snap wel dat er mindere kanten zijn aan het kamperen, maar ben ervan overtuigd dat je makkelijk een perfecte kampeertrip kan organiseren. Ook als je geen kampeerliefhebber bent. Lees snel verder voor mijn tips!

Wees voorbereid

Mijn eerste tip lijkt een vanzelfsprekende, maar dat is het niet. Als je gaat kamperen is het namelijk fijn om op alles voorbereid te zijn. Maar dit kan zeker lastiger zijn dan het lijkt. Weet welke faciliteiten er op een camping zijn en welke niet. Zo weet je wat je zelf moet meenemen. Je moet namelijk zeker aan meer dingen denken dan als je in een hotel slaapt. Denk bijvoorbeeld aan wc-papier dat je zelf moet meenemen naar de toilethokjes. Gelukkig heb je hier ook campingwinkels voor en de grotere campings hebben vaak zelf een supermarkt! Geen stress dus als je iets vergeet, dat komt vast wel weer op zijn pootjes terecht.

Glamping

Als je niet echt houdt van kamperen, of liever voor iets luxers gaat, is glamping ook nog een optie. Glamping is eigenlijk een afkorting van glamour camping; de luxere versie van kamperen dus. Vaak houdt glamping in dat je gewoon een grote tent hebt waar je zelfs in kan staan en gewoon een bed in zit. Een tenttrailer van Aart Kok of de Aart Kok vouwwagens zijn bijvoorbeeld prachtige tenten waarin het bijna niet meer voelt als kamperen. En als je dan ook nog eens een lekkere fles bubbels haalt en lekkere hapjes, dan is er toch niks meer wat je wilt?

Maak plezier

Mijn laatste tip is by far de belangrijkste, namelijk heb plezier! Klinkt heel simpel, maar kan nog wel eens tegenvallen. Als het bijvoorbeeld ineens keihard begint te regenen terwijl de weersvoorspelling juist goed was. Dit kan je vakantie letterlijk en figuurlijk in het water gooien. Hoe overkom je dan zo’n tegenslag? Nou, gewoon door er het beste nog van te maken! Maak het lekker knus in de tent, zet lekker een bak thee en ga bijvoorbeeld film kijken. Soms zijn dit soort avonden die anders lopen juist de leukste avonden. Omdat je bijvoorbeeld ineens de slappe lach krijgt of het toch wel heel romantisch is in je tentje met de regen. Ga dus niet gelijk zitten mokken maar maak er iets moois van!