Als je lekker gaat kamperen met je kinderen aan een mooie camping aan het water is dat natuurlijk heel mooi maar het brengt ook zekere risico’s met zich mee. Zeker als je kinderen nog geen zwemdiploma’s hebben. Een goed zwemvest is dan belangrijk. Deze zijn er uiteraard, maar ook weer zoveel dat het de nodige keuzestress kan opleveren. De verschillen zitten vooral in het doel waarvoor je het wil gebruiken. Een zwemvest voor de actieve wedstrijdzeilsport is heel anders dan een echt reddingsvest voor kinderen. Zeker bij de laatste is het belangrijk om een weloverwogen besluit te nemen en je goed in te lezen inde mogelijkheden. Lees daarom snel verder over wat er mogelijk is.

Een zwemvest voor kinderen

Als je zwemvest echt bedoeld is om te zorgen dat je kinderen niet verdrinken. Deze zit ook anders in elkaar dan een vest voor het wedstrijdzeilen. Het drijfvermogen van het reddingsvest is anders opgebouwd daardoor heb je er wel wat minder draagcomfort. Het heeft namelijk een groot drijfvermogen aan de voorkant en het heeft een kraag met een sterk drijfvermogen. Dit zit er in om te zorgen dat je niet verdrinkt ook niet als je bewusteloos te water raakt. Het drijfvermogen aan de voorkant en de kraag zorgt ervoor dat je op je rug komt te drijven en je hoofd boven water blijft. Bij kinderen is het daarnaast belangrijk dat de maat goed is. Een te groot zwemvest kan ervoor zorgen dat het uit gaat in het water en dat is dus echt levensgevaarlijk. Bij kinderen zie je ook vaak dat er een band tussen de benen zit of dat er een soort van broekje aan bevestigd zit. Dit is extra veilig omdat dit er dus ook voor zorgt dat het vest niet uit kan als je kind te water raakt. Dat is dus een extra veilig idee.

Een zwemvest voor de wedstrijdzeilsport

Een vest voor de wedstrijdzeilsport is veel meer gemaakt voor draagcomfort. Het ligt er overigens wel een beetje aan welke vorm van wedstrijdzeilen je doet. OP een jacht zie je meer dat er een reddingsvest gedragen wordt. Vaak één die zich automatisch opblaast als je te water raakt om zodoende het draagcomfort ook optimaal te houden. Bij de eenmansklasse zie je vaak vesten die deels van neopreen gemaakt zijn en met een verdeeld drijfvermogen zodat het draagcomfort optimaal is en je je zo vrij mogelijk kunt bewegen.